Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Newsletter

Είσοδος

Ημερίδα "Αλλεργίες και Περιβάλλον"

Δελτίου Τύπου για την ημερίδα

«Αλλεργίες και Περιβάλλον»

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ « ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» – ΒΟΛΟΣ - ΤΡΙΤΗ 13/1/2015

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» οργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Αλλεργίες και Περιβάλλον», τη Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, στις 17:00-21:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κινηματοθέατρου «Αχίλλειον» στο Βόλο. Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Αλλεργία είναι μία αντίδραση υπερευαισθησίας του οργανισμού απέναντι σε κάποια ουσία, αιωρούμενα σωματίδια, τροφή ή μυρωδιά που λέγεται αλλεργιογόνο. Τα αλλεργιογόνα που εισέρχονται στον οργανισμό με τις τροφές προκαλούν συμπτώματα στα χείλη, τη γλώσσα, τον φάρυγγα, τον οισοφάγο, το στομάχι και το έντερο. Τα εισπνεόμενα αλλεργιογόνα προκαλούν συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα (μύτη, λάρυγγας, πνεύμονες). Την άνοιξη λόγω της ανθοφορίας, κυκλοφορεί η γύρη των φυτών και των δένδρων στον αέρα και έτσι δημιουργείται η αλλεργική αντίδραση με τα γνωστά συμπτώματα που είναι: κόκκινα μάτια, δακρύρροια, πταρμοί (φτάρνισμα), καταρροή, ρινική απόφραξη (μπούκωμα). Σε ορισμένα άτομα μπορεί να ενεργοποιηθεί και το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα με βήχα, δύσπνοια (κατά την εκπνοή), αναπνευστική δυσχέρεια, συμπτώματα δηλαδή του βρογχικού άσθματος.

Η αλλεργία είναι μία ιδιαίτερη αντίδραση του οργανισμού για το κάθε άτομο ξεχωριστά και έτσι αντίστοιχη είναι και η θεραπεία. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για την Ιατρική. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον κλάδο της Αλλεργιολογίας. Ωστόσο, οι επιπτώσεις των αλλεργιών στο γενικό πληθυσμό αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Με γνώμονα αυτά τα δυο δεδομένα κρίνεται αναγκαία η ενημέρωση του κοινού σχετικά με το συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο της αλλεργιολογίας.

Στην ημερίδα το κοινό θα ενημερωθεί για τις αιτίες και τα συμπτώματα των διάφορων αλλεργιών καθώς και για τρόπους αντιμετώπισής τους.

Οι εισηγητές επίσης θα απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις και θα λύσουν απορίες του κοινού.

Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί στα άτομα που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες της ημερίδας.           

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-69040, fax: 24280-90010 και e-mail: mail@kpe-makrin.mag.sch.gr (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «αλλεργίες» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο).