Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Newsletter

Είσοδος

Ημερίδα με θέμα "Μετεωρολογία: Πρόγνωση καιρού"

Δελτίου Τύπου για την ημερίδα

«Μετεωρολογία: Πρόγνωση Καιρού»

ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ – ΒΟΛΟΣ - ΔΕΥΤΕΡΑ 10/3/2014

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» οργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Μετεωρολογία: Πρόγνωση Καιρού», τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, στις 17:00-21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου στο Βόλο. Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Η πρόγνωση του καιρού είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους μας όχι μόνο για να προγραμματίσουμε σωστά τις μελλοντικές μας δραστηριότητες αλλά και για να προφυλάξουμε την υγεία μας. Πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν καθημερινά είτε τα κλασικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε ανατρέχουν σε διαδικτυακές σελίδες μετεωρολογικών προβλέψεων ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση του καιρού των ερχόμενων ημερών. Η ημερίδα που οργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει ως στόχο να πάει την πληροφόρηση του κοινού ένα βήμα παραπέρα, δηλαδή αφενός να δείξει τον τρόπο που ο μέσος άνθρωπος, ως δέκτης, πρέπει να επεξεργάζεται και να φιλτράρει το πλήθος των μετεωρολογικών πληροφοριών με το οποίο βομβαρδίζεται και αφετέρου να εξηγήσει με απλό τρόπο τη λειτουργία των μηχανισμών της φύσης πίσω από τα καιρικά φαινόμενα.

Εκτός αυτού στην ημερίδα το κοινό θα ενημερωθεί και για μια σειρά από άλλα, συναφή με τη μετεωρολογία και την πρόγνωση, θέματα όπως για το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τα όργανα και τις μετρήσεις που πραγματοποιεί ένας μετεωρολογικός σταθμός, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις ζημιές που επιφέρουν στην αγροτική παραγωγή και τους τρόπους αντιμετώπισής τους και για τον καιρό στη θάλασσα, θέμα που απασχολεί το Βόλο ως πόλη με λιμάνι και ναυτική παράδοση. Στην ημερίδα επίσης θα δοθεί έμφαση και στην ανάλυση των τοπικών καιρικών συστημάτων και θα εξηγηθούν με απλό τρόπο μερικά συνήθη μετεωρολογικά φαινόμενα. Οι εισηγητές επίσης θα απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις και θα λύσουν απορίες του κοινού.