Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Newsletter

Είσοδος

9o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Για το σχολικό έτος 2018-19, το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα διεξαχθεί στην πόλη της Καστοριάς, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 09:00-16:00, στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά).

Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Διοργανώνεται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Δυτικής Μακεδονίας (Σ.Ε.Ε. ΠΕ86 - Πληροφορικής, Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία και Σ.Ε.Ε. 3ης Ενότητας ΠΕ70 - Δασκάλων) και τον Υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς. Ως συνδιοργανωτές συμμετέχουν τα Τμήματα ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Διεθνούς Εμπορίου, Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας, Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.), οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.) και Καστοριάς (Σ.Ε.Π.ΚΑ.), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Καστοριάς και η Ένωση Γονέων Δήμου Καστοριάς.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικού, Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου), στις Δημιουργικές Εργασίες των ΓΕ.Λ., στο μάθημα «Ερευνητικές Δημιουργικές Δραστηριότητες» των ΓΕ.Λ. και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. Επιπλέον, θα συμπεριληφθούν έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Επισημαίνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά επιβραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα ομιλίες, πρωτότυπα εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες.

Καλούμε όλα τα σχολεία, ακόμα και αν δεν προτίθενται να παρουσιάσουν κάποιο μαθητικό έργο, να επισκεφθούν το Φεστιβάλ στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης.

9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΑΦΙΣΑ)
http://www.kpe.gr/images/M_images/9_student_festival_digital_creation.jpg