Share this:

"/>

“Εκπαιδεύοντας για την πρόληψη αποβλήτων τροφίμων: παιδαγωγική αξιοποίηση στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων” – Ενδοσχολική επιμορφωτική δράση του ΚΕΠΕΑ Δραπετσώνας

Το ΚΕΠΕΑ Δραπετσώνας πρόκειται να υλοποιήσει ημερίδα ενδοσχολικής επιμόρφωσης του 93ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στην οποία θα συμμετέχουν
υλοποιώντας παιδαγωγικά εργαστήρια οι α) Δρ. Σταυρούλα Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη λειτουργίας του Κ.Ε.ΠΕ.Α
Δραπετσώνας, β) Θεολογία Αβδελλή, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του Κ.Ε.ΠΕ.Α Δραπετσώνας και γ) Ιωάννα Φώκου,
Μέλος της ΠΟ του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Δραπετσώνας, με θέμα «Εκπαιδεύοντας για την πρόληψη αποβλήτων τροφίμων:
παιδαγωγική αξιοποίηση στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου
2022 (15.00-18.00) στις εγκαταστάσεις του σχολείου.
H συμμετοχή γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του Διευθυντή. Στην ημερίδα θα υλοποιηθούν επιλεγμένες
δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό υλικό «Μην αφήνεις φαγητό να πάει χαμένο», το οποίο αναπτύχθηκε στο
πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου A2UFood – Avoidable and Unavoidable Food Wastes: A Holistic Managing Approach
for Urban Environments και συγχρηματοδοτείται από το European Regional and Development Fund μέσω της
πρωτοβουλίας Urban Innovative Actions. Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Δραπετσώνας
συγχρηματοδούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του
Προγράμματος «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Β΄ Κύκλος».
Οι δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη αποβλήτων
τροφίμων, την μείωση και τη διαχείρισή των υπολειμμάτων τροφίμων που παράγονται σε νοικοκυριά, ξενοδοχεία
και υπηρεσίες σίτισης. Δίνεται έμφαση στη μείωση των αποφεύξιμων αποβλήτων τροφίμων και στη βέλτιστη
αξιοποίηση εκείνων που δεν μπορούν να αποφευχθούν, μειώνοντας στο ελάχιστο την τελική διάθεση (ΧΥΤΑ και
αποτέφρωση με ανεπαρκή ανάκτηση ενέργειας).