
Διαδικτυακή ημερίδα: Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε δύσκολους καιρούς
Σας καλούμε να συμμετέχετε στη διαδικτυακή ημερίδα που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Κ.Μακεδονίας (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) στις 15 Νοεμβρίου στις 18.30 – 21.00 με θέμα:
«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε δύσκολους καιρούς»
Στη συνάντηση αυτή δίνουμε το βήμα στους εκπαιδευτικούς που, παρ’ όλες τις επιπλέον δυσκολίες που βίωσαν τα σχολεία στην εποχή της πανδημίας, κατάφεραν, με περίσσιο κουράγιο και εθελοντισμό, να υλοποιήσουν προγράμματα και δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (ΠΕ) και άλλων σχολικών δραστηριοτήτων με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Σε εποχές που οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να οργανώσουν χωρίς προηγούμενη γνώση διαδικτυακά μαθήματα τα προγράμματα των σχολικών δραστηριοτήτων φάνταζαν πολυτέλεια. Ωστόσο, μετά το πρώτο σοκ, ξεκίνησαν να οργανώνουν μικρές ή μεγάλες δράσεις και προγράμματα.
Η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. θέλει να αναδείξει και να εκτιμήσει αυτή την πολύτιμη εμπειρία. Με τις σύντομες εισηγήσεις τους οι προσκεκλημένοι εκπαιδευτικοί θα μοιραστούν μαζί σας τις εμπειρίες τους από αυτές τις προσπάθειες. Θα σχολιάσουν γιατί το προσπάθησαν, τι θεματικές επέλεξαν, πώς υποστήριξαν τις δράσεις, πώς ανταποκρίθηκαν τα παιδιά, τι δυσκολίες αντιμετώπισαν, ποια είναι τα θετικά που μπορούμε να κρατήσουμε για το μέλλον. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει σας καλούμε να παρέμβετε σχολιάζοντας ή προσφέροντας τη δική σας εμπειρία. Για αίτηση συμμετοχής συμπληρώστε τη φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://bit.ly/Η_ΠΕ_σε_δύσκολους_καιρούς μέχρι τις 11/11/2021 ώστε να σας αποσταλεί έγκαιρα ο σύνδεσμος της εκδήλωσης Πρόγραμμα
Α) Παρουσιάσεις – εμπειρίες
Νικολέτα Ριφάκη, Δασολόγος – Δασκάλα και Κώστας Στυλιάδης, Βιολόγος, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού, «Περιβαλλοντικά Προγράμματα και Σεμινάρια του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου στον καιρό του Covid 19»
Χερίδου Όλγα, Δασκάλα, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, «Ξεναγοί εξ αποστάσεως – Γνωρίζω τον τόπο μου».
Δημητριάδου Παρασκευή, Πληροφορικός, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, “Ο κόσμος στο πιάτο μας”.
Κωσταρέλα Πολεμία, Πολιτικός Μηχανικός, Γυμνάσιο Πλατέος «Τα σχολεία προστατεύουν το κλίμα»
Κούκκου Βιβή, Γεωλόγος, 1ο Γυμνάσιο Πεύκων, «Zero Waste: Τα σχολεία μπορούν», συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ.
Κιλιντάρης Γιάννης, Μαθηματικός, Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου, «Αμπελοφιλοσοφίες και σποροκαλλιέργειες»
Δέσποινα Αυγερινού, Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας και Όλγα Ζέρβα, Μουσικός, 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, «ThessPhoto-Η πόλη μέσα από τον φακό στην εποχή της πανδημίας»
Γαλάνης Νίκος, Οικιακής Οικονομίας και Τσαχουρίδου Μαρία, Εικαστικός, 2ο Γυμνάσιο Περαίας, «Διατροφικό αποτύπωμα: πώς άλλαξε η πανδημία την υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος»
Β) Συζήτηση
Στη συζήτηση σας καλούμε να σχολιάσετε, να ρωτήσετε και να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές εμπειρίες.
Την ημερίδα συντονίζουν και υποστηρίζουν τεχνικά τα μέλη της ΔΕ της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Κ. Μακεδονίας: α) Ηλίας Βρυώνης, ΚΠΕ Κιλκίς, β) Σοφία Νίκα, Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, γ) Νικολέτα Ριφάκη, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ)